Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Bang on a Can All-Stars + Cappella Amsterdam in Amsterdam


   • Bang on a Can All-Stars + Cappella Amsterdam Photo #1
   1 of 1
   January 15, 2019

    

   Piet Heinkade 1
   Amsterdam, Netherlands 1019 BR

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Bang on a Can All-Stars + Cappella Amsterdam

   Bang on a Can All-Stars + Cappella Amsterdam
   Anthracite Fields

   di 15 januari 2019 / 20:15 tot +/- 22:00 / Grote Zaal

   Geprezen epos over de mijnindustrie 

    

   Helaas moeten wij u mededelen dat dit concert is geannuleerd. Vanwege afwijzing van een aantal aanvragen voor financiële ondersteuning is dit project financieel onhaalbaar geworden. Onze excuses voor het ongemak. Er zal geen vervangend concert plaatsvinden.


   Cappella Amsterdam, VU-Kamerkoor en het Amerikaanse Bang on a Can All-Stars brengen gezamenlijk Julia Wolfes alom geprezen epos Anthracite Fields. Dit oratorium in vijf delen gaat over het lot van de mijnwerkers en de teloorgang van de ooit zo florerende mijnindustrie in Pennsylvania. Wolfe schreef hiermee een ‘volksrequiem’, waarin zij interviews met voormalige mijnwerkers, lokale verhalen en liederen verwerkte tot een indrukwekkende en actuele compositie.


   Het werk Anthracite Fields is niet compleet zonder het beeldontwerp van filmmaker en ontwerper Jeff Sugg over de failliete mijnindustrie. Hierin maakt hij onder andere gebruik van indrukwekkende foto’s van Lewis Hine, die de ‘breaker boys’ (de jongetjes die in de mijnen werkten) op beeld vastlegde. Zijn beeldontwerp is volledig zwart-wit op één moment na, wanneer het over bloemen in de tuin van een mijnwerkersdochter gaat.
    

   Categories: Performing Arts

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.