Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   INDOmania 4 manifestatie met Indische muziek, performances, literatuur, film en meer in Amsterdam


   • INDOmania 4 manifestatie met Indische muziek, performances, literatuur, film en meer Photo #1
   1 of 1
   April 9, 2012

    

   234A Lijnbaansgracht
   Amsterdam, Netherlands 1017 PH

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   INDOmania 4 manifestatie met Indische muziek, performances, literatuur, film en meer
   Elke zaal in de Melkweg krijgt een ander Indisch karakter: van oud koloniaal tot extreme modern Asian. Er zal een culinair walhalla plaatsvinden onder leiding van S.I.R. (Selected Indonesian Restaurants), het neusje van de zalm van Indische restaurants uit Nederland. In de Cinema worden Indische filmmakers aan het woord gelaten en worden er premières vertoond van herontdekt filmmateriaal uit Indië. In de Oude Zaal maken dichters, theatermakers én een buitengewoon hoogleraar hun opwachting en spelen Xavier Boot en altvioliste Esther Apituley klassieke muziek.

   Diverse Indische topgitaristen zullen onder de noemer Guitar-ManIA muziek ten gehore brengen die gebaseerd is op de oorspronkelijke vaderlandse Indo-rock. Guitar-ManIa bestaat o.a. uit: Arnold van Dongen (Ilse de Lange, Loïs Lane), Erwin van Ligten (Julya Lo'ko) Rudy de Queljoe, Patrick Drabe en Marcel Fisser. De speciaal voor dit event geformeerde INDOmania-band zal de gitaristen begeleiden.

   Ook de fantastische Monique & Suzanne Kleman treden nog een keer, samen met hun band (bestaande uit Arnold van Dongen, Rob van Dongen, Eveline Carels, William Nuruwe en Sandra Sahupala), op in de meest Indische bezetting tijdens het bestaan van Loïs Lane.
   Daarnaast zal de magnifieke Monica Akihary haar opwachting maken samen met haar trio Brouwer-Akihary-Bhattacharya en hebben harpiste Lavinia Meijer en pianist Feiko Deutekom speciaal voor INDOmania 4 een nieuw programma samengesteld.

   Cabaretier en musicus Diederik van Vleuten, bekend van de monumentale theatersolo ‘Daar Werd Wat Groots Verricht’, zal een bijzondere bijdrage leveren met een performance over zijn oudoom Jan van Vleuten, ‘Planter in Nederlands-Indië 1930-1953’. Schrijver Adriaan van Dis staat weer volop in de belangstelling met zijn tv-serie over Nederlands Indië en is van de partij met een bijzonder verrassingsoptreden.

   Buitengewoon hoogleraar Pamela Pattynama gaat in op het gebruik en hergebruik van oude zwart-wit foto's en wat het dat betekent voor de beeldvorming van Indië en Indo's.
   Rob Malasch toont een selectie uit het beeldend werk van spraakmakende Indische kunstenaars.

   Ook aan de kinderen wordt gedacht met o.a. een workshow ‘Maak je eigen Muizenhuis…”: o.l.v. schrijfster en kunstenaar Karina Schaapman die alles zal laten zien over haar wonderlijke en succesvolle project Het Muizenhuis.
   Ook zal aandacht besteed worden aan haar roman “Zonder Moeder”

   In het Theehuis, op de bovenste verdieping, kan er genoten worden van een koffie Toebroek en ovenverse spekkoek. Als swingende afsluiter van de dag is er een Indo-Asian After Party “Voetjes van de Vloer…” met dj’s als Dj Manga + VJ Supreme Cuisine, DJ’s Claire & Sheila Hill, Dj Fullscale en de duivelse Capt. Ron.

   Hier kan naar hartenlust door jong en oud , Indo of geen Indo gejivved, geswinged en gerock and rolled worden tot in de vroege uurtjes.

   Cost:

   Categories: Concerts & Tour Dates | Film

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT INDOmania 4 manifestatie met Indische muziek, performances, literatuur, film en meer