Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Okkervil River (US) + Lion’s Den in Amsterdam


   • Okkervil River (US) + Lion’s Den Photo #1
   1 of 1
   September 28, 2018

    

   Lijnbaansgracht 238
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Okkervil River (US) + Lion’s Den

   Voor liefhebbers van: The Antlers, Wilco, Conor Oberst

   De Amerikaanse indierockband Okkervil River bestaat twintig jaar. In die tijd heeft de groep onder leiding van Will Sheff nooit lang stilgezeten: eens in de zoveel jaar werd consequent een album uitgebracht, waardoor de teller nu een mooie acht aanwijst. Anno 2018 is het tijd voor de negende, genaamd In the Rainbow Rain. Op de eerste single Famous Tracheotomies is een meer elektronische en speelse benadering te horen, een aangename extensie van de gitaargedreven folksound van voorheen. Volgens de frontman was dit precies de bedoeling: “it was a happy sound, because I was happier than I’d been in years. I decided to keep going in that direction.”
   > Luister hier

   Support: Lion’s Den
   Lion’s Den is het muzikale project van Matthieu Huijser uitgedrukt in mp3. Zijn melancholische folk is beïnvloed door artiesten als Amen Dunes en Devendra Banhart. In 2018 brengt Lion’s Den de EP Naoko uit, waarvoor hij samenwerkte met verschillende muzikanten die de liedjes in een elegant lo-fi-jasje gieten. Live speelt hij met band bestaande uit Martin van der Heide op toetsen, Michiel van der Padt op trompet en Pelle Bast.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.