Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Red Bull/ BMX in Amsterdam


   • Red Bull/ BMX Photo #1
   1 of 1
   June 8, 2013

   Saturday   9:00 PM

   Westerpark
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Red Bull/ BMX


   Met meer fietsen dan inwoners is Amsterdam bij uitstek fietsstad nummer één! Voor miljoenen Nederlanders is fietsen de normaalste zaak van de wereld, maar slechts een handje vol fietsers verlegt op spectaculaire manier zijn grenzen op twee wielen. Op zaterdag 8 juni, tijdens zonsondergang, laten de 16 beste BMX Freestyle riders ter wereld deze grenzen zien tijdens Red Bull Framed Reactions midden in het Amsterdamse Cultuurpark Westergasfabriek.

   De riders worden uitgedaagd hun meest spectaculaire actie te laten zien in een park waar ze nog niet eerder mee te maken kregen. “Het evenement gaat geschiedenis schrijven binnen BMX”, vertelt de Duitse sports director Andy Zeiss. “Mastermind Nate Wessel ontwerpt een park met bewegende elementen, iets wat niet eerder binnen BMX is gedaan.” Welke rider weet de bewegende elementen optimaal te benutten en de jury en jou met indrukwekkende tricks te overtuigen? Ben jij er bij? Gratis toegang.

   Amsterdam 2013
   Red Bull Framed Reactions maakt onderdeel uit van Amsterdam 2013. Amsterdam viert dit jaar onder andere 400 jaar grachten, de opening van het Rijksmuseum, 125 jaar Concertgebouworkest en 175 jaar Artis. Maar het zijn niet alleen de bekende jubilerende iconen die in het zonnetje worden gezet dit jaar. Ook kleinere organisaties pakken dit feestelijke jaar aan om samen te laten zien dat Amsterdam met haar rijke historie een levendige, moderne en sportieve stad is waar meer te beleven is dan veel Amsterdammers en bezoekers denken. Dit heeft geleid tot een groot aantal evenementen van een breed scala aan organisaties, bedrijven en sectoren.

   Amsterdammer in actie
   Eén van de 16 wereldtop riders is de Amsterdamse BMX rider Daniel Wedemeijer: “Het voelt heel bijzonder om zo’n groot evenement van Red Bull naar Amsterdam te zien komen. Dat ik daar ook nog aan mee mag doen is voor mij een heel speciale gebeurtenis. Het wordt groot, apart en heel indrukwekkend”. Het BMX Park in het Cultuurpark Westergasfabriek wordt ontworpen door X-Games ramp bouwer Nate Wessel. Hij heeft wereldwijd de meest indrukwekkende BMX parken ontworpen, waaronder het BMX ‘Super Park’ in de achtertuin van Red Bull atleet Travis Pastrana. Het park dat speciaal voor Red Bull Framed Reactions is ontworpen, bevat bewegende elementen die als kettingreactie reageren op de actie van een rider.

   Cost: Gratis Toegang

   Categories: Other & Miscellaneous

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT Red Bull/ BMX