Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Renaissance & de 21e eeuw in Amsterdam


   • Renaissance & de 21e eeuw Photo #1
   1 of 1
   January 13, 2019

    

   Piet Heinkade 1
   Amsterdam, Netherlands 1019 BR

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Renaissance & de 21e eeuw

   Renaissance & de 21e eeuw
   Vokalprojekt 31

   zo 13 januari 2019 / 11:00 tot +/- 12:00 / Kleine Zaal

   Baanbrekend ensemble zingt oude én nieuwe muziek 

   Vokalprojekt 31 is een baanbrekend ensemble van vocalisten en is specialist in de uitvoering van 31-toonsmuziek uit de renaissance, vroege barok en de huidige eeuw. Deze zondagochtend zingen ze vier zogenaamde en harmonische madrigalen uit 1555 van de Italiaanse componist Nicola Vicentino. Een recente uitbreiding van het ensemble naar vijf zangers maakt het nu mogelijk ook de briljante madrigalen van Carlo Gesualdo uit te voeren.

   Naast oude vocale muziek klinkt tevens werk uit deze eeuw, waaronder het prachtig dromerig 31-toonswerk Faictz ce que vouldras van componist/luitist Andreas Arend. Van de jonge Griekse componist Nikos Galenianos klinkt een nieuw werk; hij laat in zijn muziek de mystieke klanken van de oude Griekse zangcultuur op spannende wijze terugkomen. Betoverend is ook het herontdekte werk voor zang in de 31-toonstemming van de Australische componist Bill Coates.

    

   Categories: Performing Arts

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.