NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Akademie für Alte Musik Berlin: Bachs Brandenburgse concert nr. 4 in Amsterdam


   • Akademie für Alte Musik Berlin: Bachs Brandenburgse concert nr. 4 Photo #1
   1 of 1
   January 17, 2021

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Akademie für Alte Musik Berlin: Bachs Brandenburgse concert nr. 4

   Bach
   Wat is een zondagochtend zonder Bach? Veel van zijn stukken werden geschreven om op zondag, in de kerk, te worden gespeeld. Maar ook andere werken geven dat speciale, wat plechtige maar altijd feestelijke zondaggevoel. De Akademie für Alte Musik speelt vandaag Bachs Vierde Brandenburgse concert. Een compositie met alleen maar hoofdrolspelers: de instrumenten dartelen om elkaar heen en iedereen straalt.

   Bach & zoon
   In Bachs Tweede orkestsuite komen diverse dansen aan bod, van menuet tot sarabande. Een suite die het midden in de winter even lente laat worden. Concertmeester Georg Kallweit leidt ook een werk van een van Bachs zoons: Carl Philipp Emanuel. Hij schreef zijn majestueuze Celloconcert in a in een tijd dat de cello niet vaak in de schijnwerpers stond. Maar wel bij Carl Philipp Emanuel. Zijn cello is een verhalenverteller.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Akademie für Alte Musik Berlin: Bachs Brandenburgse concert nr. 4. Book your stay now!