Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Amsterdam Sinfonietta en Eva-Maria Westbroek in Amsterdam


   • Amsterdam Sinfonietta en Eva-Maria Westbroek Photo #1
   1 of 1
   June 12, 2019

   Wednesday   8:15 PM

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Amsterdam Sinfonietta en Eva-Maria Westbroek

   Amsterdam Sinfonietta en Eva-Maria Westbroek
   Sopraan Eva-Maria Westbroek schitterde al in vele vocale werken van Sjostakovitsj. Van de Nederlandse Opera tot New York. Vandaag zingt ze, samen met bas Mikhail Petrenko, de intense Veertiende symfonie. Het zwaartepunt van een programma over dood en herinnering, samengesteld door Amsterdam Sinfonietta. Dat start met Pärts geliefde Cantus in memoriam Benjamin Britten. Van diezelfde Britten klinkt Variations on a Theme of Frank Bridge, een hommage aan zijn docent. Energie, humor, charme – al Bridges goede eigenschappen fonkelen in handen van Amsterdam Sinfonietta. Na de pauze klinkt een werk dat werd opgedragen aan Benjamin Britten: Sjostakovitsj' Veertiende symfonie.

   Sjostakovitsj
   Sjostakovitsj’ Veertiende symfonie is eigenlijk een liedcyclus. Van verschillende dichters koos de componist, die zelf in het Kremlin-ziekenhuis verbleef, teksten over de dood. ‘Alles wat ik de laatste jaren schreef was een voorbereiding voor dit’, zei hij. ‘Een hartstochtelijk protest tegen de dood. En een herinnering aan de levenden dat ze eerlijk, gewetensvol en nobel moeten leven.’

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.