NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Amsterdams Gemengd Koor: Stabat mater van Rossini tot Szymanowski in Amsterdam


   • Amsterdams Gemengd Koor: Stabat mater van Rossini tot Szymanowski Photo #1
   1 of 1
   October 25, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Amsterdams Gemengd Koor: Stabat mater van Rossini tot Szymanowski

   Het Amsterdams Gemengd Koor
   Het Amsterdams Gemengd Koor is een ervaren amateurkoor van 130 zangers en treedt twee tot drie keer per jaar op in Het Concertgebouw. Naast bekende grote oratoria als Bachs Matthäus-Passion, het Requiem van Verdi en de Messiah van Händel staan er ook geregeld modernere werken op het repertoire, zoals van bijvoorbeeld Jenkins, Britten, Rutter en Vasks. Het Amsterdams Gemengd Koor bestaat al ruim negentig jaar. Onder de bezielende leiding van dirigent Paul Valk combineert dit koor muzikale kwaliteit met passie voor het zingen.

   Twee Stabat maters
   Het Stabat mater is van oorsprong een Middeleeuws liturgisch gedicht. De tekst van de hymne beschrijft de smart van Maria bij de kruisdood van haar zoon. Het Stabat mater van Rossini wordt door velen beschouwd als zijn laatste meesterwerk. Het is een prachtig koorstuk met vele ontroerende vocale hoogtepunten. Karol Szymanowski is de bekendste Poolse componist van de twintigste eeuw. Zijn Stabat mater is een Poolse equivalent van de Latijnse hymne en combineert Gregoriaanse melodieën met Poolse religieuze en folkloristische liederen. Dit Stabat mater is een muzikaal evenwichtig, prachtig koorwerk.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Amsterdams Gemengd Koor: Stabat mater van Rossini tot Szymanowski. Book your stay now!