NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Artemis Kwartet met Schuberts Der Tod und das Mädchen in Amsterdam


   • Artemis Kwartet met Schuberts Der Tod und das Mädchen Photo #1
   1 of 1
   September 19, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Artemis Kwartet met Schuberts Der Tod und das Mädchen

   Artemis Kwartet
   Het Artemis Kwartet is de som van al zijn delen, zegt altviolist Gregor Sigl. ‘Ook de voormalige en toekomstige.’ En dus is het extra bijzonder dat het Duitse ensemble juist zijn dertigjarig jubileum koppelt aan vernieuwing. Vanaf het najaar van 2019 verwelkomt het de Nederlandse Harriet Krijgh als nieuwe celliste en de Duitse Suyoen Kim als tweede violiste. Tijdens het eerste bezoek van dit ‘nieuwe’ Artemis Kwartet aan Het Concertgebouw staan Tsjaikovski en Schubert centraal.

   Schubert
   Schuberts Veertiende strijkkwartet is doordrenkt van afscheid. Schubert, die wist dat hij niet lang meer zou leven, koos als basis zijn eigen lied Der Tod und das Mädchen. Hierin lokt de dood een jonge vrouw in zijn armen. Het Artemis Kwartet speelt het werk explosief en vurig, schreef Gramophone. Van Tsjaikovski klinkt het Tweede strijkkwartet, donker en Schumannesk van toon – hoewel er ook wordt gewalst.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Artemis Kwartet met Schuberts Der Tod und das Mädchen. Book your stay now!