NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Bastiaan Everink: marinier wordt operazanger in Amsterdam


   • Bastiaan Everink: marinier wordt operazanger Photo #1
   1 of 1
   September 28, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Bastiaan Everink: marinier wordt operazanger

   Rob Zuidam en de psyche van een soldaat
   Gestaald marinier wordt gevierd operazanger. Dat is in een notendop de carrière van Bastiaan Everink. De bariton laat het verhaal van zijn wonderbaarlijke transformatie in 2016 optekenen in het boek Strijdtoneel, waaruit componist Robert Zuidam en librettist Valentijn Dhaenens zijdelings inspiratie putten voor een muziektheatrale eenakter: Hercules. Over de wonden die een oorlog slaat in de psyche van een soldaat.

   Symfonieën in de romantiek en de nazi-tijd
   Oorlog en geweld vormen ook het decor in Paul Hindemiths opera Mathis der Maler. Ten tijde van de bloedige Duitse Boerenoorlog zoekt de renaissanceschilder Matthias Grünewald zijn toevlucht in de kunst. De parallellen met Hindemiths eigen leven liggen voor het oprapen. Hoewel dreigende wolken zich boven Europa samenpakken en de nazi’s uitvoeringen van zijn ‘entartete’ muziek op alle mogelijke manieren dwarsbomen, destilleert de componist anno 1934 een driedelig symfonisch meesterwerk uit zijn opera in wording. Schuberts Unvollendete lijkt bij dit alles een vreemde. Een droom waarin vader en zoon Schubert een verbeten strijd voeren om de liefde en aandacht van de moeder zou de inspiratiebron geweest kunnen zijn. Althans, zo meende Schubert-kenner en dirigent Nikolaus Harnoncourt.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Bastiaan Everink: marinier wordt operazanger. Book your stay now!