NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Beethoven 2020: Frank Peter Zimmermann en Martin Helmchen met de vioolsonates in Amsterdam


   • Beethoven 2020: Frank Peter Zimmermann en Martin Helmchen met de vioolsonates Photo #1
   1 of 1
   October 20, 2020

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Beethoven 2020: Frank Peter Zimmermann en Martin Helmchen met de vioolsonates

   Beethoven 2020
   In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Dat moet gevierd worden! Bijvoorbeeld met uitvoeringen door topmusici van zijn sonates. Frank Peter Zimmerman en Martin Helmchen gaan vanavond in de Grote Zaal op reis door de sonates voor piano en viool.

   Beethovens vioolsonates
   Beethoven schreef zijn eerste negen vioolsonates in een tijdspanne van vijf jaar rond de eeuwwisseling van 1800. De tiende en laatste sonate volgde in 1812. Opmerkelijk: beginnen aan een nieuw medium – de sonate voor piano en viool – dan in een razend tempo tien fantastische sonates produceren en er vervolgens niets meer mee doen. In die periode schreef Beethoven ook zijn Vioolconcert. Kennelijk had hij het toen wel gezien met de viool solo. Een uitbarsting van genialiteit, waarmee hij het hele instrument ‘behandeld’ had.

   Frank Peter Zimmermann en Martin Helmchen
   ‘Een heerlijk siroperige klank’ en ‘technisch meesterschap gekoppeld aan een verbluffend muzikaal inzicht’. Dat zijn de woorden waarmee het spel van de Duitse violist Frank Peter Zimmermann wordt omschreven. In het kader van Beethoven 2020 speelt hij samen met pianist Martin Helmchen, een veelgevraagd solist én begeleider, drie van de tien vioolsonates.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Beethoven 2020: Frank Peter Zimmermann en Martin Helmchen met de vioolsonates. Book your stay now!