NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Beethoven 2020: Hagen Quartett in Amsterdam


   • Beethoven 2020: Hagen Quartett Photo #1
   1 of 1
   October 1, 2020

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Beethoven 2020: Hagen Quartett

   Beethovens strijkkwartet opus 130
   Het Strijkkwartet in Bes, op. 130 behoort tot Beethovens late kwartetten. De inmiddels stokdove componist slaagde erin zoveel gevoel en expressie in het werk te stoppen dat je je afvraagt hoeveel méér muziek zou kunnen uitdrukken. Iedereen die wel eens verliefd is geweest, of intense pijn heeft gevoeld, heeft gezocht naar woorden om er de essentie van deze gevoelens in uit te drukken. In elke frase zoekt Beethoven de grens tussen vorm en betekenis op, en dat zorgt voor muziek die de luisteraar grijpt, en niet meer loslaat.

   Hagen Quartett
   Het Hagen Quartett, winnaar van de Concertgebouw Prijs 2019, is bijkans vergroeid met de kwartetten van Beethoven. Ze speelden zijn hele oeuvre in concertzalen van Tokio tot Berlijn en brachten veel van zijn kwartetten op cd uit. Ze waren het eerste kwartet van een nieuwe generatie. Een kwartet dat niet niet was samengesteld uit concertmeesters en aanvoerders uit de grote orkesten, maar een kwartet dat ontstond uit familiale banden: twee broers en een zus, én een bevriende violiste.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Beethoven 2020: Hagen Quartett. Book your stay now!