NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Beethoven 2020: Ronald Brautigam speelt de pianosonates (deel 1) in Amsterdam


   • Beethoven 2020: Ronald Brautigam speelt de pianosonates (deel 1) Photo #1
   1 of 1
   October 19, 2020

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Beethoven 2020: Ronald Brautigam speelt de pianosonates (deel 1)

   Beethoven 2020
   In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven geboren werd, dat moet gevierd worden! Bijvoorbeeld met uitvoeringen door topmusici van bijna al zijn sonates in de Kleine Zaal. Deze avond het eerste deel van Ronald Brautigams driedelige reis op fortepiano langs de pianosonates.

   Beethovens pianosonates
   Beethoven was zelf pianist, en voor dat instrument schreef hij zijn mooiste en meest persoonlijke werken. 'De storm' staat onder de Zeventiende sonate: je hoort de wind woest aan de takken rukken, een gierende wind die over het veld gaat terwijl een ruiter in volle galop naar huis rijdt. De Achttiende sonate heeft als bijnaam 'De jacht' en dat is niet voor niets. In de begeleiding hoor je de jachthoorn die het begin van de jacht blaast, de vluchtende dieren en dan een schot...

   Ronald Brautigam
   De Beethoven-cyclus die Ronald Brautigam alweer tien jaar geleden afsloot met een fonkelend uitroepteken werd door BBC Music Magazine uitgeroepen tot een van de vijf beste Beethoven-cycli. Ooit. In een interview vertelde Brautigam: 'Bij Beethoven kom je nooit op een punt waarop je kunt zeggen: nu snap ik alles, nu heb ik de ideale uitvoering. Het is of je de vingerafdrukken van een kristallen bol afpoetst. En als je hem omdraait kun je weer opnieuw beginnen. Aan Beethoven blijf je poetsen. Gelukkig maar.'

   Met dank aan de begunstigers van het Fonds Topmusici in de Kleine Zaal.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Beethoven 2020: Ronald Brautigam speelt de pianosonates (deel 1). Book your stay now!