Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Carel Kraayenhof en strijkorkest in Piazzolla in Amsterdam


   • Carel Kraayenhof en strijkorkest in Piazzolla Photo #1
   1 of 1
   February 23, 2020

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Carel Kraayenhof en strijkorkest in Piazzolla

   Carel Kraayenhof
   Bandoneonist Carel Kraayenhof bracht onlangs ¡30! Passionate Tango Years uit. Een album met zijn grootste inspiratiebronnen én eigen werk. Al ruim drie decennia beweegt Kraayenhof zich muzikaal en als mens tussen Nederland en Argentinië. In Nederland brak hij door als vertolker van Piazzolla’s Adiós nonino op de bruiloft van Willem Alexander in Máxima. In Argentinië kreeg hij de hoogste culturele onderscheiding en de eretitel 'Tanguero'. En in 2018 ontving hij de Edison Oeuvreprijs World. Vandaag geeft Kraayenhof, bijgestaan door het Württembergisches Kammerorchester Heilbronn een concert vol passie.

   Piazzolla
   De Argentijn Astor Piazzolla is de vader van de 'tango nuevo': de tango die over de grenzen van plaats en tijd heenkijkt. Carel Kraayenhof speelt een bijzondere selectie van zijn werk, waaronder Milonga del ángel en een deel uit het virtuoze Concierto para bandoneon y orquesta. Maar ook Gershwin en Luis Bacalovs soundtrack bij Il Postino komen langs. Kraayenhof, die in 2019 het album Tiempo loco uitbrengt, speelt ook eigen werk. Vincent de Kort, ook bekend van het tv-programma Maestro, leidt het Württembergisches Kammerorchester Heilbronn in weelderige, vurige arrangementen.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.