NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   The Cleveland Orchestra speelt Bruckners Negende in Amsterdam


   • The Cleveland Orchestra speelt Bruckners Negende Photo #1
   1 of 1
   October 20, 2020

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   The Cleveland Orchestra speelt Bruckners Negende

   The Cleveland Orchestra
   Het is 1918 opgerichte Cleveland Orchestra staat sinds 2002 onder leiding van de Oostenrijkse dirigent Franz Welser-Möst. Onder zijn voorgangers waren illustere maestro's als George Szell, Christoph von Dohnányi en Lorin Maazel. Het is Szell die het orkest na de oorlog tot volle bloei liet komen, en die kwaliteit is gebleven. The New York Times noemde Cleveland ‘America’s finest orchestra’. Vanavond speelt het orkest Bruckners Negende en begeleidt het de legendarische pianist Emanuel Ax in het Negende pianoconcert van Mozart.

   Bruckners Negende symfonie
   Op de dag dat hij stierf, werkte Anton Bruckner nog aan de schetsen voor het finale deel van zijn monumentale en aangrijpende Negende symfonie. In de schetsen die hij naliet, zien we zijn handschrift achteruit gaan. Trillingen in zijn handen maakten hem het schrijven moeilijk. Van de Negende liet Bruckner bij zijn dood drie briljante delen en een berg schetsen voor de finale na. Die werd nooit voltooid, en de Negende wordt dat ook altijd als driedelige symfonie gespeeld. Aan de monumentaliteit doet dat niets af: de luisteraar kan zich een uur wentelen in Bruckners meeslepende klanklandschappen.

   Met dank aan de begunstigers van het Wereldberoemde Symfonieorkesten Fonds.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near The Cleveland Orchestra speelt Bruckners Negende. Book your stay now!