NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Concertgebouworkest & Gavrylyuk: Tsjaikovski’s Pianoconcert nr. 1 in Amsterdam


   • Concertgebouworkest & Gavrylyuk: Tsjaikovski’s Pianoconcert nr. 1 Photo #1
   1 of 1
   September 24, 2020

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Concertgebouworkest & Gavrylyuk: Tsjaikovski’s Pianoconcert nr. 1

   Alexander Gavrylyuk
   De uit Oekraïne afkomstige pianist Alexander Gavrylyuk maakte in 2009 een spectaculair debuut in Amsterdam. Critici prezen niet alleen zijn fabelachtige techniek, maar ook zijn diepzinnigheid en kleurgevoel. Sindsdien keerde hij diverse malen met groot succes terug. Gavrylyuk heeft een sterke band met Russisch repertoire en is in zijn element bij Tsjaikovski´s Eerste pianoconcert. Onvoorstelbaar genoeg werd Tsjaikovski destijds uitgescholden vanwege dit werk, maar de tijd gaf hem gelijk: het werd wereldwijd een evergreen.

   Wonderlijke mix
   De muziek van de Zuid-Koreaanse componiste Unsuk Chin is een wonderlijke mix van Europese en Aziatische elementen. Voor het eerst componeerde zij een nieuw werk in opdracht van het Concertgebouworkest. Ter gelegenheid van het Beethovenjaar – dit jaar zou hij 250 jaar geworden zijn – baseerde ze haar nieuwe werk op Beethovens schetsboekjes.

   Jimmy López
   Jimmy López komt uit Peru maar ziet zichzelf als een kosmopoliet. De laatste jaren boekt hij veel succes met zijn kleurrijke muziek, waarin uiteenlopende stijlen samenkomen binnen een solide raamwerk van klassieke compositietechnieken. In 2016 bewees zijn Eerste symfonie dat hij een meester is van de grote vorm. De vier delen corresponderen met de vier boeken van de roman De reizen van Persiles en Sigismunda van Cervantes, gepubliceerd vlak voor diens dood in 1616. In het slotdeel leiden repetitieve patronen in slagwerk en koper naar een grootse finale.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Concertgebouworkest & Gavrylyuk: Tsjaikovski’s Pianoconcert nr. 1. Book your stay now!