Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Daniel Müller-Schott speelt Haydns Celloconcert in C in Amsterdam


   • Daniel Müller-Schott speelt Haydns Celloconcert in C Photo #1
   1 of 1
   January 12, 2020

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Daniel Müller-Schott speelt Haydns Celloconcert in C

   Strauss’ Also sprach Zarathustra
   Vasily Petrenko dirigeert Richard Strauss’ symfonische gedicht Also sprach Zarathustra. Een spectaculaire zonsopgang start muzikale bespiegelingen over goed en kwaad. Over de kosmos, en het doel van het leven. Strauss baseerde zijn werk op het gelijknamige boek van Nietzsche. Petrenko leidt het bij het Radio Filharmonisch orkest. ‘Subliem’, ervaarde NRC een van hun eerdere samenwerkingen.

   Daniel Müller-Schott in Haydn
   Aan de Norddeutschen Rundfunk vertelde Daniel Müller-Schott over zijn liefde voor de cello: ‘De sonoriteit is geweldig, en de klank treft je werkelijk in je hart, beroert de ziel.’ Müller-Schott bracht onlangs de albums Trip to Russia en Cello reimagined uit. Op die laatste cd speelde hij een vioolconcert van Haydn. ‘Ondernemend en fantasierijk’, oordeelde The Strad. Bij het Radio Filharmonisch Orkest soleert hij in Haydns Celloconcert in C. Een levendig gesprek tussen cello en ensemble, met statige momenten en een slotdeel als een achtbaan. De Frankfurter Allgemeine Zeitung prees Müller-Schotts uitvoering. ‘Een meesterlijke intonatie.’

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.