NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Denis Matsuev: Rachmaninoff en Beethoven in Amsterdam


   • Denis Matsuev: Rachmaninoff en Beethoven Photo #1
   1 of 1
   January 17, 2021

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Denis Matsuev: Rachmaninoff en Beethoven

   Denis Matsuev
   Denis Matsuev behoort tot de absolute culturele elite in Rusland en is daar bij het grote publiek mateloos populair. Op driejarige leeftijd bleek Matsuevs grote talent toen hij uit het hoofd een op televisie gehoorde melodie naspeelde op de piano. Hij gaf op 9-jarige leeftijd zijn eerste recital. Op het Internationale Tsjaikovski Concours van 1998 eindigde hij op de eerste plaats. Hij is gelauwerd met de felbegeerde Shostakovich Prize in Music en heeft ook de prestigieuze State Prize of the Russian Federation in Literature and Arts mogen ontvangen.

   Russische superster, overdonderend en ongenaakbaar
   Deze muzikale ‘alleskunner’ (hij is tevens een begenadigd en enthousiast jazzpianist) is echt een klavierleeuw in de volste zin van het woord, beschikt over een onvoorstelbare techniek en heeft een groot charisma. Matsuevs voorlaatste recital in de serie Meesterpianisten werd live opgenomen en op DVD uitgebracht. Wie erbij was, zal zich het concert herinneren als een onmiskenbare zegetocht. Dynamische kracht en bijna onwaarschijnlijke hoeveelheden positieve energie spatten van zijn pianospel af. Matsuev speelde met ontwapenende instrumentale elegantie en muzikale verbeeldingskracht. Alsof hij voorlas uit het sprookjesboek van zijn grootouders, zo speelde Matsuev: verhalend, organisch en teder. Matsuev komt terug naar Amsterdam met muziek van onder andere Rachmaninoff, dus wij kunnen ons opmaken voor uitvoeringen van ongekende intensiteit.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Denis Matsuev: Rachmaninoff en Beethoven. Book your stay now!