Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Dutch Jazz Heritage: Chet Baker in Amsterdam


   • Dutch Jazz Heritage: Chet Baker Photo #1
   1 of 1
   April 25, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Dutch Jazz Heritage: Chet Baker

   Dutch Jazz Heritage
   De legendarische Nachtconcerten in Het Concertgebouw. Misschien was u er destijds wel bij. Misschien was u nog niet eens geboren! Voor beide uitersten, en iedereen daartussenin, komt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw met drie unieke avonden. Herbeleef de concerten van Thelonious Monk, Chet Baker en Miles Davis. De songs, de ambiance, de originele beelden van voor en achter het podium: ze komen samen tijdens Dutch Jazz Heritage.

   Chet Baker
   Op 17 september 1955 gaf trompettist Chet Baker zijn eerste Amsterdamse concert. Zijn kwartet excelleerde in songs als But Not for Me en My Funny Valentine. De registratie van de Nachtconcerten, als Indian Summer uitgebracht door het Nederlands Jazz Archief, is volgens NRC ‘een klein jazzmonument’. Vandaag herleeft dit concert in handen van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding van Rob Horsting. Jazzjournalist Bert Vuijsje, winnaar van de Jazz Media Award, geeft een swingende inleiding.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.