NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Early Show: Jasper Blom Quartet feat. Pablo Held in Amsterdam


   • Early Show: Jasper Blom Quartet feat. Pablo Held Photo #1
   1 of 1
   October 22, 2020

   Thursday   8:30 PM

   Piet Heinkade 3
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Early Show: Jasper Blom Quartet feat. Pablo Held

   De all star band van Jasper Blom, met gitarist Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink bestaat inmiddels 12 jaar en bracht al zes CD’s uit. Kenmerkend zijn de intelligente composities en strakke improvisaties. De laatste jaren speelt het kwartet vaak met bekende internationale solisten. Ditmaal is het de beurt aan de jonge Keulse pianist Pablo Held. Hij is het boegbeeld van de jonge Duitse jazzgeneratie en toerde al met de grote jazzhelden du moment, zoals John Scofield en Chris Potter.

   Onlangs bracht het Jasper Blom Quartet onder de naam Polyphony een weergaloze dubbel CD uit met lives opnames uit het BIMHUIS, met als gasten de Belgische trompettist Bert Joris en de Duitse trombonist Nils Wogram. In deze POLYPHONY serie gaat het kwartet nu verder met Pablo Held.

   In 2019 won Jasper Blom de Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Uit het juryrapport:

   ‘Sinds vele jaren, en met niet aflatende bezieling, deelt Jasper Blom zijn zin voor het grote muzikale avontuur, de diversiteit, humor, connectie, improvisatie en zijn omvangrijke, diepgaande oeuvre met ons, de luisteraars.’

   Bimhuis & corona

    

    

   Jasper Blom sax, Jesse van Ruller gitaar, Frans van der Hoeven bas, Martijn Vink drums
   Pablo Held piano

   Cost: €21*

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Early Show: Jasper Blom Quartet feat. Pablo Held. Book your stay now!