Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   God opnieuw verbeeld: Een theologische kunstbeschouwing van God in moderne en hedendaagse beeldende kunst. Een driedaagse cursus van Godsdienstfilosoof en estheticus Prof. dr. Wessel Stoker aan de Vrije Universiteit. in Amsterdam


   • God opnieuw verbeeld: Een theologische kunstbeschouwing van God in moderne en hedendaagse beeldende kunst. Een driedaagse cursus van Godsdienstfilosoof en estheticus Prof. dr. Wessel Stoker aan de Vrije Universiteit. Photo #1
   1 of 1
   June 14, 2019

   Friday   1:30 PM

   1105 De Boelelaan
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   God opnieuw verbeeld: Een theologische kunstbeschouwing van God in moderne en hedendaagse beeldende kunst. Een driedaagse cursus van Godsdienstfilosoof en estheticus Prof. dr. Wessel Stoker aan de Vrije Universiteit.

   Kunst en religie zijn innerlijk verwant omdat beide betrokken zijn op menselijke bestaansvragen. Kunst verbeeldt, verklankt of verwoordt het menselijk bestaan in zijn existentiële diepte. Religies geven vanuit hun heilige boeken inzichten over mens en wereld. Zo ook de christelijke religie. Het conflict tussen kunst en religie betrof/betreft in het Westen vooral de relatie van kunst met de christelijke religie die tot en met de Barok in de kunst zeer invloedrijk was. De cursus laat zien dat er in de moderne en hedendaagse kunst weer indrukwekkende kunst gemaakt wordt met christelijke thema’s.   De cursist verwerft inzicht in het belang van kunst voor kerk en religie en omgekeerd van religie voor de kunst en het museum. Ook geeft de cursus inzicht in de praktijk van werken met kunst.   Dat kan de praktijk van het museum zijn, maar ook die van de kerk. Het kan meer algemeen de eigen praktijk van de deelnemer zijn, praktijk dan opgevat als het kijken naar beeldende kunst.   De cursus God opnieuw verbeeld wordt op de volgende vrijdagen aangeboden aan de Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, Amsterdam Vrijdag 14 juni, 13:30-16:30 uur Vrijdag 21 juni, 13:30-16:30 uur Vrijdag 28 juni, 13:30-16:30 uur De precieze locatie volgt na registratie voor de cursus.

   Categories: Performing Arts

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.