Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Groot Omroepkoor zingt Stravinsky’s Psalmensymfonie in Amsterdam


   • Groot Omroepkoor zingt Stravinsky’s Psalmensymfonie Photo #1
   1 of 1
   November 10, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Groot Omroepkoor zingt Stravinsky’s Psalmensymfonie

   Stravinsky
   ‘Looft Hem met geklank der bazuin. Looft Hem met de luit en met de harp!’. Stravinsky verwerkte deze psalm in zijn Psalmensymfonie, en bracht de tekst als geen ander tot uitvoering. Spiritueel en roerend verklankt hij hoe de wereld God kan dienen door muziek. In zijn Psalmensymfonie is de ironische, theatrale Stravinsky onzichtbaar. Zijn doel was ‘een organisch geheel’ te scheppen, waarbij koor en orkest ‘elkaar nooit overheersen’. Het Groot Omroepkoor zingt de Psalmensymfonie bij het Radio Filharmonisch Orkest, geleid door Peter Dijkstra.

   Groot Omroepkoor

   Het Groot Omroepkoor is ongeëvenaard in Nederland als het gaat om de grote koorwerken uit vele eeuwen. Vandaag brengt het naast Stravinsky’s Psalmensymfonie het Gloria van Poulenc. Een werk vol bijzondere samenklanken, vreugde en mystiek. Het Radio Filharmonisch Orkest speelt bovendien Fauré’s visie op de elegante zestiende-eeuwse hofdans, de Pavane.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.