NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Helden: Emmanuel Pahud speelt Bach in Amsterdam


   • Helden: Emmanuel Pahud speelt Bach Photo #1
   1 of 1
   January 15, 2021

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Helden: Emmanuel Pahud speelt Bach

   Helden
   In seizoen 2020-2021 gaat Het Concertgebouw op zoek naar de helden in de programmering. Helden omdat zij de onbetwiste grootmeester zijn op hun instrument. Omdat zij hun instrument in een nieuw licht zetten. Of omdat zij als geen ander in staat zijn de luisteraar mee te nemen in de liefde voor muziek. Met vanavond een onbetwiste fluitheld in een programma boordevol werken van een van de grootste helden uit de klassieke muziek. Emmanuel Pahud speelt J.S. Bach.

   Pahud, Pinnock & Manson
   Emmanuel Pahud komt samen met twee andere grootheden: Trevor Pinnock en Jonathan Manson. Ze spelen al jaren samen, en afzonderlijk waren ze ook al te horen in Het Concertgebouw, maar dit is de eerste keer dat de fluitist, klavecinist en cellist als trio optreden in de Kleine Zaal. Gedrieën namen ze de fluitsonates van Johan Sebastian Bach al eerder op, daarover schreef Gramophone: ‘Een van de aantrekkelijkste kenmerken van deze optredens is de ontroerende en zachte schoonheid ervan.’

   Johann Sebastian Bach
   De werken die vanavond klinken, schreef Johann Sebastian Bach tijdens zijn verblijf in Cöthen (waar hij veel kamermuziek schreef) en Leipzig, waar hij vanaf 1723 tot aan zijn dood in 1750 cantor was in de Thomaskirche. Bach was een pragmatisch en efficiënt componist: wat hij niet kon gebruiken bewaarde hij voor een volgende keer. Of hij hergebruikte hier en daar iets. De herkenning is dan ook groot, als de luisteraar in een voorheen onbekende sonate toch nog een flard van een gekend vioolconcert of cantate opmerkt.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Helden: Emmanuel Pahud speelt Bach. Book your stay now!