Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Hohe Messe met Herreweghe & Collegium Vocale Gent in Amsterdam


   • Hohe Messe met Herreweghe & Collegium Vocale Gent Photo #1
   1 of 1
   June 16, 2019

   Sunday   2:15 PM

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Hohe Messe met Herreweghe & Collegium Vocale Gent

   Hohe Messe
   Bach’s Hohe Messe (of Mis in b) wordt door velen beschouwd als een van de mooiste klassieke composities. Het beste van Bach lijkt ‘gebundeld’ in deze Hohe Messe. Bach heeft deze mis niet in één keer gecomponeerd. De losse misdelen werden in diverse jaren gecomponeerd, het Credo bijvoorbeeld in 1732 en het Agnus Dei in 1739. Overigens was het in de tijd van Bach niet ongebruikelijk dat zowel bij protestanten als katholieken missen werden uitgevoerd.

   Collegium Vocale Gent & Philippe Herreweghe
   Collegium Vocale Gent werd opgericht in 1970 door Philippe Herreweghe. Momenteel geldt het als een van de meest vooraanstaande vocale ensembles op het gebied van oude muziek, en Philippe Herreweghe als een van de beroemdste dirigenten. In navolging van de laatste inzichten worden de grote werken van Bach en andere componisten in een kleinere, transparante bezetting uitgevoerd. Met Herreweghe als dirigent en solisten als Dorothee Mields en Alex Potter bent u vanavond verzekerd van een topuitvoering van Bachs Hohe Messe.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.