NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Kirill Gerstein in Tsjaikovski’s Eerste pianoconcert in Amsterdam


   • Kirill Gerstein in Tsjaikovski’s Eerste pianoconcert Photo #1
   1 of 1
   September 20, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Kirill Gerstein in Tsjaikovski’s Eerste pianoconcert

   Kirill Gerstein
   Een van de meest energieke pianisten van nu, Kirill Gerstein, speelt het stormachtige Eerste pianoconcert van Tsjaikovski. Een sleutelstuk in diens oeuvre. Enkele jaren terug nam Kirill Gerstein het werk op voor zijn eerste orkest-album. En niet zomaar: Gerstein koos voor de zelden uitgevoerde ‘oerversie’ van het concert. Hij won er een ECHO Klassik Award mee, en laat vandaag bij het Residentie Orkest horen waarom.

   Tsjaikovski
   Toen Tsjaikovski de eerste versie van zijn Eerste pianoconcert voorlegde aan pianist Nikolai Rubinstein, kreeg hij niet de gehoopte reactie. Rubinstein slachtte het werk af, vond het veel te emotioneel en chaotisch. Andere pianisten dachten daar gelukkig anders over, maar evengoed herschreef Tsjaikovski het werk meermalen. Was dat terecht? Kirill Gerstein betoogt met zijn expressieve spel van niet. Het Residentie Orkest is na de pauze te horen in Rachmaninoffs laatste werk: de Symfonische dansen. Nicolas Collon leidt dit hier en daar jazzy, maar ook enigszins melancholieke werk.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Kirill Gerstein in Tsjaikovski’s Eerste pianoconcert. Book your stay now!