Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Kit Armstrong in Saint-Saëns’ Vijfde pianoconcert in Amsterdam


   • Kit Armstrong in Saint-Saëns’ Vijfde pianoconcert Photo #1
   1 of 1
   April 19, 2020

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Kit Armstrong in Saint-Saëns’ Vijfde pianoconcert

   Kit Armstrong in Saint-Saëns
   Kit Armstrong is volgens zijn leraar Alfred Brendel het grootste muzikaal talent dat hij ooit ontmoet heeft. De jonge Amerikaan is eerst en vooral pianist, maar ook componist en wiskundige. Hij speelt orgel en geeft lezingen. Een 21e-eeuwse 'Renaissance man' kortom, wiens live-dvd, opgenomen in Het Concertgebouw, lyrisch ontvangen werd. Vandaag speelt de francofiele Armstrong een van zijn favoriete componisten: Saint-Saëns. Diens exotische Vijfde pianoconcert voert hij uit met het Taiwan Philharmonic Orchestra.

   Ravels Daphnis et Chloé
   Shao-Chia Lü, ‘meester van de nuance’, leidt ook de tweede suite uit Ravels Daphnis et Chloé, een Griekse liefdesgeschiedenis. Weelderig en sprookjesachtig verbeeldt Ravel de mythologische wereld. De hier en daar exotische klanken sluiten mooi aan bij Saint-Saëns’ Vijfde pianoconcert. De reislustige componist verwerkte indrukken die hij op diverse continenten opdeed in dit in Luxor geschreven werk.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.