Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Koninklijk Concertgebouworkest Essentials: Tsjaikovski's Vijfde in Amsterdam


   • Koninklijk Concertgebouworkest Essentials: Tsjaikovski's Vijfde Photo #1
   1 of 1
   April 26, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Koninklijk Concertgebouworkest Essentials: Tsjaikovski's Vijfde

   Thomas Vanderveken presenteert Essentials
   De enthousiaste presentator Thomas Vanderveken laat op het podium van de Grote Zaal op aanstekelijke wijze zijn licht schijnen over Tsjaikovski’s aangrijpende Vijfde symfonie. Dirigent is de Rus Dmitri Slobodeniouk, die debuteert bij het Concertgebouworkest. Na afloop kan er met een drankje nagepraat worden bij het Entrée Café.

   Tsjaikovski's Vijfde symfonie
   Pjotr Iljitsj Tsjaikovski componeerde zijn Vijfde symfonie in 1888, het oprichtingsjaar van het Concertgebouworkest. Eeuwig geplaagd door twijfel, noemde hij de symfonie na de zelf gedirigeerde première in Sint-Petersburg een ‘mislukking’. Maar met zijn onverholen tragiek veroverde het werk al snel de harten van muziekliefhebbers wereldwijd. Een grote rijkdom aan melodieën en een kleurrijke orkestratie vormen de sterkste punten. Luister bijvoorbeeld naar die prachtige hoornsolo in het tweede deel, die niet voor niets later werd geplagieerd in Frank Sinatra’s Moon Love.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.