NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Koninklijk Concertgebouworkest speelt Beethoven en Sjostakovitsj in Amsterdam


   • Koninklijk Concertgebouworkest speelt Beethoven en Sjostakovitsj Photo #1
   1 of 1
   October 31, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Koninklijk Concertgebouworkest speelt Beethoven en Sjostakovitsj

   Beethoven
   Beethovens Vierde symfonie heeft altijd in de schaduw gestaan van de Derde ('Eroica') en de dramatische Vijfde. Des te meer valt er te ontdekken. Hier laat Beethoven zich eerder van zijn spirituele dan van zijn driftige kant zien. Het is een opvallend ingetogen werk, met expressieve partijen voor houtblazers en – bijzonder! – voor de pauken.

   Sjostakovitsj
   De Tiende symfonie werd een mijlpaal in Sjostakovitsj' oeuvre. Het is een directe reactie op de dood van zijn grote kwelgeest Stalin in 1953. Maar van opluchting is weinig te horen; jarenlange onderdrukking en intimidatie lieten diepe sporen na. Met dit werk, zei Sjostakovitsj, wilde hij 'menselijke emoties en verlangens' uitdrukken – een veilige omschrijving. Ondertussen ging hij tandenknarsend zijn trauma's te lijf: melancholie, vinnige marsjes en karikaturale 'Sovjetmuziek' wisselen elkaar af.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Koninklijk Concertgebouworkest speelt Beethoven en Sjostakovitsj. Book your stay now!