Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Liza Ferschtman en Symfonieorkest Vlaanderen: Bruch in Amsterdam


   • Liza Ferschtman en Symfonieorkest Vlaanderen: Bruch Photo #1
   1 of 1
   April 12, 2020

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Liza Ferschtman en Symfonieorkest Vlaanderen: Bruch

   Liza Ferschtman speelt Bruch
   Liza Ferschtman had al diverse succesvolle ontmoetingen met het Symfonieorkest Vlaanderen. Vandaag soleert de violiste, door de New York Times ‘niets minder dan een revelatie’ genoemd, in Bruch. Diens Eerste vioolconcert, trouwens ook zijn eerste grote orkestwerk, betekende zijn doorbraak in Europa en overzee. Het lyrische, openhartige stuk is nog altijd een toetssteen voor de grote violisten. En gemáákt voor Ferschtmans levendige, onbeschroomde persoonlijkheid.

   Beethovens Vijfde symfonie
   Kristiina Poska leidt het Symfonieorkest Vlaanderen in de symfonie der symfonieën: Beethovens Vijfde. De uit Estland afkomstige dirigente is sinds eind 2018 chef te Gent. De gedreven Poska komt niet uit een muzikaal gezin. ‘Bij ons klonk geen Beethoven op de achtergrond’, zei ze in een interview. Daarentegen klinkt hij nu wel op de voorgrond. De Vijfde symfonie is een hoogromantisch, vaak opzwepend werk – ook als die eerste vier beroemde tonen uitgestorven zijn.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.