Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Lubomyr Melnyk in Amsterdam


   • Lubomyr Melnyk Photo #1
   1 of 1
   April 21, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Lubomyr Melnyk

   Lubomyr Melnyk
   ‘Niet alles is wat het lijkt’, vertelt de Oekraïense componist en pianist Lubomyr Melnyk. Voor Melnyk is zijn pianospel een manier om luisteraars te laten beleven dat er meer is dan enkel de fysieke wereld. Hij vertelt: ‘Moderne mensen lijken soms het besef te hebben verloren van de wereld als spirituele, metafysische wereld met meerdere dimensies.' Met zijn pianomuziek wil hij zijn luisteraars die meerlagige wereld binnenleiden.

   Continous Music
   Melnyks pianowerken staan in de traditie van klassieke, romantische componisten als Brahms, Liszt en Chopin. Met daaraan toegevoegd nieuwe elementen, met name uit de 'minimal music' en Oosterse filosofieën. Het resultaat is een wonderschone combinatie van moderne en klassiek-romantische klankkleuren. Lubomyr Melnyk is tevens de bedenker van 'Continuous Music', een nieuwe taal voor piano die alle artistieke én technische kanten van het instrument benut. Waarbij niet onvermeld mag blijven: Melnyk staat te boek als snelste pianist ooit, met een record van 19,5 nootaanslagen in elke hand per seconde!

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.