NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   MacMillans kerstoratorium in Amsterdam


   • MacMillans kerstoratorium Photo #1
   1 of 1
   January 16, 2021

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   MacMillans kerstoratorium

   MacMillan en Bach
   James MacMillan behoeft eigenlijk geen introductie meer. De Schot, katholiek en componist was enkele jaren vaste gastdirigent van de Radio Kamer Filharmonie en dirigeerde veelvuldig zijn eigen werk tijdens de ZaterdagMatinee. Toch verdient de première van zijn Christmas Oratorio extra aandacht. Het gebeurt immers niet vaak dat een componist zich durft te meten met Bach, onder wiens slagschaduw je niet gemakkelijk uit komt. MacMillan, vooral vanwege zijn vele vocale composities soms ‘de hedendaagse Bach’ genoemd, doet het – mede in opdracht van de Matinee – zonder blikken of blozen.

   ‘Cadeau’ voor koor en orkest
   In het veertiendelige Christmas Oratorio vermengt hij de invloed van de sinfonia’s, koralen en aria’s van Bach met oude Engelse kerstpoëzie van onder anderen John Donne en John Milton, hedendaagse sonoriteiten en Schotse volksmuziek. Een mooi hoogtepunt in het midden van het seizoen en een gedroomd ‘cadeau’ van de Matinee voor het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor.

   Categories: Holiday

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near MacMillans kerstoratorium. Book your stay now!