Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Meesterpianisten: Emanuel Ax 70 jaar! in Amsterdam


   • Meesterpianisten: Emanuel Ax 70 jaar! Photo #1
   1 of 1
   June 16, 2019

   Sunday   8:15 PM

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Meesterpianisten: Emanuel Ax 70 jaar!

   Verjaardagsrecital Emanuel Ax
   De wereldberoemde Pools-Amerikaanse meesterpianist Emanuel Ax kijkt er persoonlijk zeer naar uit om zijn 70ste verjaardag te vieren met zijn geliefde Amsterdamse publiek. 'Het is altijd een enorme eer om in die wereldberoemde serie te gast te zijn', vertelt Ax.

   'Rolls-Royce onder de pianisten'
   Trouw schreef over een vorig recital: 'Chopin (en Schumann) kregen zondag een prachtig cadeau: een recital van Emanuel Ax. Onder de pianisten is Ax stellig een van de allersympathiekste. Die indruk maakt hij al zodra hij de trap van Het Concertgebouw afdribbelt (…) maar het is vooral de open en eerlijke manier waarop hij met de muziek omgaat, waardoor hij zo sympathiek overkomt.' NRC Handelsblad schreef over een eerder optreden in de serie: '…hij benadert de muziek vanuit een allesomvattende zachtmoedigheid. Hij houdt van elke noot die hij speelt. (...) Zijn instrumentale bagage en zijn uitzonderlijke muzikale drive maken hem tot de Rolls-Royce onder de pianisten: sterk en dynamisch, glanzend en subtiel, in staat om zelfs de meest onherbergzame muzikale landschappen te doorkruisen met koninklijke souplesse.'

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.