Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   New Order in Amsterdam


   • New Order Photo #1
   1 of 1
   October 17, 2019

   Thursday   8:00 PM

   Performers:
   EVENT DETAILS
   New Order

   17 oktober komt New Order naar AFAS Live. Het concert van de new wave band is onderdeel van het officiële ADE programma.

   New Order vormde begin jaren 80 rondom de drie overgebleven leden van iconische post-punkband Joy Division, na de tragische dood van frontman Ian Curtis. New Order scoorde in 1983 een wereldwijde hit met 'Blue Monday' en was van grote invloed op bands als The Cure, Depeche Mode en Editors.

   New Order’s invloed op de muziekgeschiedenis is terug te vinden in vele bands, maar ook in elektronische muziek als techno. De band was het vlaggenschip voor het iconische Factory Records uit Manchester en was ook nauw betrokken bij het ontstaan en de financiering van diens legendarische nachtclub The Haçienda, die gezien wordt als de geboortegrond van de acid en rave-cultuur en waar grote namen als The Smiths en Madonna optraden. In 2002 werd hit-cultfilm ’24 Hour Party People’ uitgebracht over de opkomst en ondergang van The Haçienda met op de soundtrack uiteraard muziek van New Order en Joy Division.

   De band heeft inmiddels 10 albums op zijn naam staan, waarvan de laatste 'Music Complete' in 2015 uitkwam. Na het vertrek van bassist Peter Hook in 2007 was het even stil rond New Order, maar sinds 2011 is de band terug met een nieuwe line-up en nieuwe muziek. De huidige line-up bestaat uit Bernard Sumner, Stephen Morris, Gillian Gilbert, Phil Cunnigham en Tom Chapman.
    
   In de huidige formatie trad de band in 2012 op in Londen’s Hyde Park voor het slotconcert van de Olympische Spelen en bracht 2015 het zeer goed ontvangen 'Music Complete' uit die het tot nummer 2 in de UK charts schopte. Het album bevat gastvocalen van onder meer Iggy Pop,  Brandon Flowers (The Killers) en Elly Jackson (La Roux).
    
   Sindsdien toert New Order de wereld over om te spelen in uitverkochte, prestigieuze zalen als Sydney Opera House, New York’s Radio City Music Hall en de Royal Albert Hall en als headliner op festivals als Glastonbury, Coahella, Roskilde en Sonar. Deze zomer was New Order te zien op Lowlands festival en komen ze op 17 oktober voor een eigen show in AFAS Live.

   Special guest
   New Order neemt special guest Stolen mee naar hun show in AFAS Live. De uit China afkomstige techno-rockband wordt geïnspireerd door het werk van Kraftwerk, Einstürzende Neubauten en Joy Division. De perfecte opwarmer voor deze show dus! 

   Isla Talent Stage: SWEETGODANIMALS
   Met Dokkum als thuishaven weet je al hoe laat het is. Het dreampop collectief van SWEETGODANIMALS loopt gelijk op met de doorstart van ziekenhuis De Sionsberg. Met hun debuutplaat Distant (2019) vers op zak zijn ze startklaar om in de zesde versnelling de podia te betreden. Verwacht dansbare popmuziek met New Wave invloeden.

   Restaurant First
   Kom voorafgaand aan het concert een hapje eten bij Restaurant First. Reserveer nu een tafel en geniet van heerlijke gerechten afgestemd op het seizoen. Op de dag van het evenement kan je Restaurant First vanaf 16.00 uur bereiken op 020-409 79 69 voor wijzigingen in jouw reservering of om een tafel te boeken. Voor overige vragen, wijzigingen of (groeps)reserveringen kan je mailen naar restaurant@afaslive.nl.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.