Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Pražák Kwartet met Dvořák en Haydn in Amsterdam


   • Pražák Kwartet met Dvořák en Haydn Photo #1
   1 of 1
   April 24, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Pražák Kwartet met Dvořák en Haydn

   Pražák Kwartet
   Pražák betekent Praags, en daar komt het gelijknamige kwartet dan ook vandaan. Momenteel werkt het ensemble aan opnames van alle strijkkwartetten van Smetana. Maar natuurlijk staat ook die andere grote Tsjech, Dvořák, nog hoog op hun lijstje. Vandaag speelt het Pražák Kwartet twee van diens mooiste werken.

   Dvořák en Haydn
   In de toonsoort F-groot kun je geen strijkkwartet schrijven, vond Dvořák. En dus stopte hij na één deel. Zodoende kennen wij alleen de lyrische Quartettsatz, die veel populairder is geworden dan Dvořák destijds kon vermoeden. Het Pražák Kwartet combineert het met het reflectieve Negende strijkkwartet. Dat ontstond in de periode na de dood van twee van Dvořáks kinderen. Toch is het nergens loodzwaar. Van Haydn, de ‘vader’ van het genre, hoort u het contrastrijke, ongeremde Strijkkwartet in F, op. 77, nr. 2. Haydn schreef trouwens wél kwartetten in F-groot, en Dvořák zou dat jaren later ook met succes doen.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.