Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Pygmalion in Amsterdam


   • Pygmalion Photo #1
   1 of 1
   January 23, 2019

    

   Piet Heinkade 1
   Amsterdam, Netherlands 1019 BR

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Pygmalion

   Pygmalion
   Stravaganza d’Amore + COLLEGE

   wo 23 januari 2019 / 20:15 tot +/- 22:00 / Grote Zaal

   De weg naar Monteverdi’s Orfeo 

   ‘Een gouden vondst’, noemde Trouw dit spectaculaire barokprogramma Stravaganza d’Amore over de geboorte van de opera aan het eind van de 16e eeuw. Met ruim 70 musici op het podium klinkt de muziek van componisten die dienden als wegbereider van het allereerste meesterwerk in de opera, Orfeo van Monteverdi. Destijds verbluffend nieuwe muziek, nu net zo verbluffend uitgevoerd.

   Stravaganza d’Amore is het eerste deel van een Italiaans tweeluik dat het in 2006 opgerichte Franse koor en orkest Pygmalion brengt onder leiding van dirigent Raphaël Pichon. Donderdag 24 januari staat de geestelijke muziek centraal, dit concert de wereldlijke muziek die aan het einde van de 16e eeuw zo dramatisch veranderde. Het centrum van deze verandering was Florence waar veel componisten zich bezighielden met een nieuwe vorm van zang en compositie; in feite nog steeds het basismodel voor de huidige singer-songwriters.

   Combinatiekorting
   Donderdag 24 januari brengt Pygmalion deel 2 van dit tweeluik: de muziek van Monteverdi zelf. Wanneer u voor beide concerten tickets koopt, ontvangt u 20% korting op de totaalprijs (€ 66,00 i.p.v. € 83,00). De korting wordt automatisch berekend wanneer u beide concerten in uw winkelmandje doet.

   Categories: Performing Arts

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.