Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Pygmalion in Amsterdam


   • Pygmalion Photo #1
   1 of 1
   January 24, 2019

    

   Piet Heinkade 1
   Amsterdam, Netherlands 1019 BR

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Pygmalion

   Pygmalion
   Monteverdi's Vespers

   do 24 januari 2019 / 20:15 tot +/- 22:00 / Grote Zaal

   Meesterlijke Mariavespers in briljante uitvoering 

   De uitvoering door Pygmalion van Monteverdi’s Mariavespers was de bejubelde, veelbesproken opening van het Holland Festival 2017. Nu is het zeventigkoppig Franse koor en orkest terug om dit meesterwerk in de prachtige akoestiek van het Muziekgebouw uit te voeren. Zang en spel van Pygmalion werden al omschreven als ‘briljant’: deze Mariavespers mogen niet gemist worden.

   Claudio Monteverdi schreef zijn Mariavespers rond het einde van de 16e eeuw. De in 1610 uitgegeven verzameling bevat composities die alles te maken hebben met het katholieke avondgebed, de vespers. Omdat Monteverdi het werk ook schreef als een verkapte sollicitatie naar een aanstelling in de Pauselijke kapel in Rome, gebruikte hij een veelheid aan stijlen en vormen. De Mariavespers is daarom niet alleen een meesterlijk werk, maar ook een staalkaart van de muziek uit die tijd.

   Combinatiekorting

   Woensdag 23 januari brengt Pygmalion deel 1 van dit tweeluik: de muziek van de wegbereiders van Monteverdi. Wanneer u voor beide concerten een ticket koopt, ontvangt u 20% korting op de totaalprijs (€ 66,00 i.p.v. € 83,00). De korting wordt automatisch berekend wanneer u beide concerten in uw winkelmandje doet.

   Categories: Performing Arts

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.