Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Rising Stars: Amatis Trio in Amsterdam


   • Rising Stars: Amatis Trio Photo #1
   1 of 1
   June 12, 2019

   Wednesday   8:15 PM

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Rising Stars: Amatis Trio

   Rising Stars
   Onder de noemer Rising Stars nomineren vooraanstaande muziekpodia uit heel Europa zes musici en ensembles. Een jaar lang reizen zij van stad naar stad. Trombone, cello, harp, strijkers, piano en zang – allen zijn vertegenwoordigd in dit veelzijdige seizoen Rising Stars. Het repertoire reikt van Schubert-liederen tot werken van Bartók, Brahms en Rameau. En in elk concert hoort u een speciaal voor deze Rising Star gecomponeerd werk. Hoor de internationale sterren van morgen en overmorgen nu al in Het Concertgebouw.

   Amatis Trio
   Kort na hun oprichting won het Amatis Trio in 2014 het Grachtenfestivalconcours. De eerste van vele bekroningen voor dit pianotrio, dat onlangs schitterde in de serie Jonge Nederlanders in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Het trio is trouwens vooral internationaal, met een Duitse violiste, Britse cellist en Nederlands/Chinese pianist. Vandaag spelen ze naast Brahms en Haydn het geliefde Eerste pianotrio van Mendelssohn. Nieuw werk is er van de Zweedse componiste Andrea Tarrodi.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.