NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Saskia Laroo & band: Trumpets around the World in Amsterdam


   • Saskia Laroo & band: Trumpets around the World Photo #1
   1 of 1
   November 1, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Saskia Laroo & band: Trumpets around the World

   Saskia Laroo
   ‘Lady Miles Davis of Europe’ is de veelzeggende bijnaam van trompettiste Saskia Laroo. Al vier decennia is Laroo actief op de internationale podia. Daarmee is ze een van de weinige vrouwen die al zo lang internationaal op topniveau de trompet blaast en al zo lang bandleider is. Laroo staat bekend om haar pure, geïmproviseerde muziek, waar zij een geheel eigen draai aan geeft door invloeden uit de hele wereld samen te brengen. Het is muziek met de mystieke ongrijpbaarheid van jazz-improvisatie, verpakt in moderne grooves, beats, zang en rap. De stoelen gaan vanavond aan de kant, want interactie met het publiek is een belangrijke voorwaarde voor Laroo’s energieke live-optredens!.

   Unieke muzikale mix
   Saskia Laroo creëert nieuwe stijlen, die worden omschreven als ‘nu jazz’ of ‘swinging body music’. Ze combineert verschillende muzikale genres, zoals jazz, pop en dance, op een volstrekt vanzelfsprekende manier. Het resultaat is een uniek mengsel van hip-hop, jazz, salsa, funk en reggae. Die mix is op inmiddels al zeven albums en een DVD terug te horen. Verwacht een avond in de Koorzaal vol dance, jazz, salsa-bop en pure jazz, neergezet door een ijzersterke muzikale persoonlijkheid.

   Mijlpalen
   Saskia Laroo vertelt over de viering van haar mijlpalen: 'Ik kijk altijd het liefst terug op mijn laatste concert, optreden is altijd weer een heel nieuwe ervaring. Maar als ik enkele hoogtepunten moet noemen, dan denk ik aan het concert tijdens het prestigieuze Montreux Jazz Festival in de Miles Davis Hall in 2007, de ongelooflijke energie van het publiek van 25.000 Brazilianen tijdens het Rio Das Ostras Festival in 2012 of het concert op een podium in het water aan de Thaise kust voor vijfduizend man eerder dit jaar. Of het 2013 Harare International Festival of the Arts (HIFA) in Zimbabwe waarvoor we speciaal het nummer Africa Dancin' schreven en waarvan we een live-DVD uitbrachten. Hoewel het ritme van dat ene liedje niet werd herkend door het Zimbabwaanse publiek, werd het uiteindelijk een bijzonder dansfeest. Ook was het erg bijzonder om in 2017 in Zuid-Korea te spelen op het KF Cheonggyecheon Music Festival in Seoul met uit elk land een cultureel optreden. Het was een eer om gevraagd te worden als Nederlandse afgevaardigde'

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Saskia Laroo & band: Trumpets around the World. Book your stay now!