Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Schrekers amorele wereld: Die Gezeichneten in Amsterdam


   • Schrekers amorele wereld: Die Gezeichneten Photo #1
   1 of 1
   June 1, 2019

   Saturday   1:00 PM

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Schrekers amorele wereld: Die Gezeichneten

   Markus Stenz dirigeert laatromantisch meesterwerk
   Markus Stenz, chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, maakt zich sterk voor een gigantische partituur van Franz Schreker. Die Gezeichneten – de ‘getekenden’ in de betekenis van de ‘gebrandmerkten’ – is een laatromantisch, psychologisch en symbolistisch meesterwerk uit 1918 over erotische verlangens in een emotioneel ontketende, amorele maatschappij. Franz Schreker, een van de meest gespeelde componisten uit de jaren rond 1920, raakte in 1933 uit de gratie omdat hij door de nazi’s als ‘entartet’ werd beschouwd. Zijn harmonisch overrijpe muziektaal roept met zijn weids meanderende melodiebogen imaginaire werelden op.

   Excessief spektakel
   De hoofdpersoon van deze opera, Alviano Salvago, is een Genuese edelman die sinds zijn geboorte mismaakt is. Hij creëert het lust-eiland Elysium voor de kust van Genua waar de mannen van de stad zich kunnen vermaken met jonge vrouwen. Maar in hun zoektocht naar verlossing door liefde en schoonheid komen de personages terecht in politieke machtsspelletjes, verraad en erotische excessen. Dat loopt op niets anders uit dan dood en verderf. Met een orkest van 120 musici overtrof Schreker zelfs zijn tijdgenoot Richard Strauss. Er zijn 32 grote en kleinere individuele rollen in dit grootse spektakel.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.