NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Schumann Quartett speelt Brahms in Amsterdam


   • Schumann Quartett speelt Brahms Photo #1
   1 of 1
   January 20, 2021

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Schumann Quartett speelt Brahms

   Brahms
   Johannes Brahms schreef zijn Derde strijkkwartet toen hij op zomervakantie was. Nou ja, vakantie, hij wilde eigenlijk zijn Eerste symfonie voltooien, maar greep elke gelegenheid aan om iets anders te doen. Kamermuziek schrijven bijvoorbeeld. Het eerste deel van het Derde strijkkwartet doet denken aan Mozarts 'Jacht'-kwartet: zelfde toonsoort, zelfde ritmische motieven. En ook Brahms schetst een scène van een zomerse jachtpartij.

   Schumann Quartett
   De naamgever van dit kwartet is niet, zoals je misschien zou verwachten, de negentiende-eeuwse componist, maar het simpele feit dat drie van de vier leden (broers) de naam Schumann als achternaam dragen. In 2012 besloten zij samen met de Letse altvioliste Liisa Randalu een kwartet te vormen. De concerten van het Schumann Quartett zijn altijd bijzonder: ‘Een werk ontwikkelt zich echt tijdens een concert’, zeggen ze daar zelf over. De pers is het eens: ‘Vuur en energie. Het Schumann Quartett speelt onthutsend goed, met sprankelende virtuositeit en de wil om te verbazen’, aldus de Süddeutsche Zeitung.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Schumann Quartett speelt Brahms. Book your stay now!