Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Simon Murphy & The New Dutch Academy: Jet Set! Classical Glitterati in Amsterdam


   • Simon Murphy & The New Dutch Academy: Jet Set! Classical Glitterati Photo #1
   1 of 1
   September 16, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Simon Murphy & The New Dutch Academy: Jet Set! Classical Glitterati

   Simon Murphy & The New Dutch Academy
   Het nieuwe album van Simon Murphy en The New Dutch Academy (NDA), JET SET! Classical Glitterati, neemt u mee op een muzikale ontdekkingstocht door het Europa van de tweede helft van de 18de eeuw. De tocht volgt de toenmalige muzikale 'jetset' naar de schitterende cultuursteden van toen – Londen, Parijs, Berlijn, Wenen en Sint-Petersburg. U hoort meerdere wereldpremières.

   JET SET! Classical Glitterati
   In dit concert speelt de NDA werken van het nieuwe JET SET! Classical Glitterati met sprankelende symfonieën van Abel en Reichardt naast het exquise altvioolconcert van Zelter. Nederlandse symfonische meesters ontbreken natuurlijk niet. Muziek van de Haagse hofcellist Francesco Zappa en van de 'Nederlandse Haydn' Joseph Schmitt met zijn opzwepende Symfonie in Es, 'De Draailier' (beiden bekend van eerdere NDA albums) maken het concert compleet.

   De pers over JET SET!
   De Volkskrant schreef over het nieuwe album van The New Dutch Academy: 'Direct wordt duidelijk dat dit ensemble zich onderscheidt door zijn retorisch vermogen, de kunst om een muzikaal verhaal te vertellen. (...) En als dit album iets duidelijk maakt, is dat Bach-leerling Abel vaker op de programma’s mag worden gezet.' Luister schreef: 'Bruisend en schitterend in al haar klankkleuren en stemmingen (...) Niets dan lof voor de musici voor deze temperamentvolle, avontuurlijke, geraffineerde en zonder meer stralende opname die de 18de-eeuwse muziek weer vanuit een ander oogpunt weet te belichten.'

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.