NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Topmusici spelen Elgar en Tanejev in Amsterdam


   • Topmusici spelen Elgar en Tanejev Photo #1
   1 of 1
   April 1, 2021

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Topmusici spelen Elgar en Tanejev

   Elgars Pianokwintet
   In 1918 voelde Elgar ineens grote behoefte om kamermuziek te componeren, iets wat hij al 25 jaar niet meer had gedaan. Hij begon meteen aan drie werken: een vioolsonate, een strijkkwartet en een pianokwintet. Het kwintet schreef hij in Sussex, in een huisje dat hij en zijn vrouw hadden gehuurd, en waar hij rustig kon werken. Het spookachtige begin van het werk zou een muzikaal portret zijn van een groepje knoestige bomen vlakbij het huis: volgens de overlevering zouden dat eigenlijk monniken zijn die paganistische rituelen uitvoerden en daarvoor gestraft werden.

   Vijf topmusici
   Isabelle van Keulen, Quirine Viersen, Alexander Sitkovetsky, Franziska Hölscher en Severin von Eckardstein komen samen voor een avond vol romantische, evocatieve en soms monumentale muziek. Stuk voor stuk hebben ze een schat aan ervaring en muzikaliteit, zowel op het grote podium als in de Kleine Zaal.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Topmusici spelen Elgar en Tanejev. Book your stay now!