Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Vriendenrepetitie: Concertgebouworkest en Tsjaikovski's Vijfde symfonie in Amsterdam


   • Vriendenrepetitie: Concertgebouworkest en Tsjaikovski's Vijfde symfonie Photo #1
   1 of 1
   April 25, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Vriendenrepetitie: Concertgebouworkest en Tsjaikovski's Vijfde symfonie

   Vriendenrepetitie van het Koninklijk Concertgebouworkest
   Deze repetitie van het Koninklijk Concertgebouworkest is alleen toegankelijk voor Concertvrienden. Drie keer per concertseizoen krijgen Vrienden zo een uniek kijkje achter de schermen als dirigent, orkest en soms solist zich voorbereiden op een concert. Bent u al Concertvriend, log dan eerst in met het Concertgebouw-account waarop u geregistreerd staat als Vriend om kaarten te kunnen bestellen. Bent u nog geen Concertvriend, ga dan naar www.concertvrienden.nl/word-vriend. U bent al Vriend voor slechts € 40 per jaar.

   Tsjaikovski’s Vijfde symfonie
   Pjotr Iljitsj Tsjaikovski componeerde zijn Vijfde symfonie in 1888. Eeuwig geplaagd door twijfel, noemde hij zijn Vijfde symfonie na de door hem zelf gedirigeerde première in St. Petersburg een ‘mislukking’. Maar uiteindelijk was Tsjaikovski er toch best tevreden mee. Een rijkdom aan melodieën en een kleurrijke orkestratie vormen de sterkste punten. Luister bijvoorbeeld naar die prachtige hoornsolo in het tweede deel, die niet voor niets later werd geplagieerd in Frank Sinatra’s Moon Love.

   Dmitri Slobodeniouk debuteert
   De Rus Dmitri Slobodeniouk, die het Concertgebouworkest voor het eerst dirigeert, laat Tsjaikovski’s Vijfde symfonie voorafgaan door Ravels Le tombeau de Couperin en het Tubaconcert van Ralph Vaughan Williams. In 1976 voerden het Concertgebouworkest en zijn toenmalige tubaïst Donald Blakeslee Vaughan Williams’ Tubaconcert voor het eerst uit. Ditmaal is de solistische eer aan de huidige solotubaïst van het Concertgebouworkest, Perry Hoogendijk. Het is een uitgelezen mogelijkheid om te horen wat de tuba als solo-instrument allemaal in zijn mars heeft.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.