Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Winnaar Dutch Classical Talent in solorecital in Amsterdam


   • Winnaar Dutch Classical Talent in solorecital Photo #1
   1 of 1
   June 14, 2019

   Friday   8:15 PM

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Winnaar Dutch Classical Talent in solorecital

   Dutch Classical Talent
   Vier jonge muziektalenten strijden ook dit muziekseizoen weer om de Dutch Classical Talent Award. Ze worden gecoacht en treden op in elf concertzalen in heel Nederland. De winnaar van Dutch Classical Talent speelt traditioneel in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Wie dat is, wordt duidelijk op 19 mei.

   Finalisten
   Dit seizoen zijn alle finalisten van Dutch Classical Talent solisten. Zoals violist Pieter van Loenen, die recent op tournee was in Amerika en China. De jury noemt zijn spel ‘zelfverzekerd, vol emotie en soeverein’. Celliste Nuala McKenna komt uit een muzikale familie. Ze wordt geprezen om haar enorme vertelkunst, maar kan ook ‘ronken als een gamba’. Pianist Rik Kuppen wordt omschreven als een ‘kleurenvirtuoos’, wiens interesse in literatuur en poëzie doorklinkt in zijn muziek. Celliste Maya Fridman studeerde bij Dmitry Ferschtman en veroverde talloze prijzen. Deze voortrekker van nieuw repertoire maakt soloprogramma’s met een sterke emotionele impact op de luisteraar. ‘Hypnotiserend’, aldus de jury. Kortom, als publiek wint u altijd!

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.