Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Zondagmiddagconcert: Schuberts Strijkkwintet in Amsterdam


   • Zondagmiddagconcert: Schuberts Strijkkwintet Photo #1
   1 of 1
   June 2, 2019

   Sunday   2:15 PM

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Zondagmiddagconcert: Schuberts Strijkkwintet

   Zondagmiddagconcert
   Zondagen lang en saai? Niet met het Zondagmiddagconcert. Breek de dag en geniet een uur van geweldige kamerensembles en solisten van wereldklasse. Dit seizoen zijn dat onder meer pianiste Marietta Petkova en het Amsterdam Piano Trio. In december staat het Zondagmiddagconcert in het teken van het Alba Rosa Viva! festival. Vandaag hoort u een bijzonder strijkensemble, met celliste Quirine Viersen en leden van het Concertgebouw Kamerorkest.

   Schuberts Strijkkwintet
   Ze kennen elkaar van vele podia maar vormen voor het eerst een kwintet: de musici die deze middag Schuberts Strijkkwintet vertolken. Dat werk wordt ook wel het Cellokwintet genoemd, vanwege Schuberts bijzondere keuze voor twee cello’s. Vandaag zijn die in handen van Quirine Viersen en Fred Edelen. Met violisten Tjeerd Top en Michael Waterman en altviolist Frederik Boits spelen ze een van de meest intense kamerwerken. Schuberts Strijkkwintet is kwetsbaar, sereen, gekweld en overrompelend.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.